Prilagodivi krevet

Prilagodivi krevet je krevet koji ima prilagodljivu površinu za ležanje koja može biti namještena u više različitih pozicija.

Standardne prilagodbe uključuju naginjanje gornjeg dijela tijela, te podizanje donjeg dijela tijela neovisno jedno o drugome.

Također je moguće prilagođavati i visinu kreveta( elektro motorno podnica Mosys). Ovakvi kreveti već dugo se koriste u bolnicama, ali u posljednje vrijeme postaju sve popularniji i u kućnoj njezi. Prilagodivi kreveti za bolnice i kreveti za kućnu njegu imaju sličnu funkcionalnost, ali bolnički kreveti moraju biti izdržljiviji i bolje se i češće čistiti tako da električne komponente tih kreveta moraju biti vodootporne kako bi izdržale proces čišćenja.

Kreveti za kućnu njegu ne trebaju biti toliko izdržljivi tako da su u principu dizajnirani u skladu sa trendovima i potrebama prostora u kojem se nalaze.Za porast popularnosti motornih prilagodljivih kreveta djelom je i zbog toga što takav krevet omogućava njegovatelju da radi na visini koja mu odgovara i na taj način smanjuje rizik od ozljeda leđa. Prilagodba visine i mogućnost podizanja trupa također pomaze bolesniku da lakše ustaje iz kreveta.